Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie v řízení lidských zdrojů (KSV / SOLZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / SOLZ - Sociologie v řízení lidských zdrojů, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvoj lidských zdrojů v regionech.Operační program rozvoje lidských zdrojů - evropská strategie zaměstnanosti.Rozvoj lidských zdrojů v podnikatelských subjektech.Proces tvorby a realizace strategie rozvoje lidských zdrojů.Analýza lidských zdrojů a jejich kompetencí.Získávání, výběr a rozmísťování zaměstnanců.Adaptace zaměstnanců.Hodnocení zaměstnanců.Rozvoj a kariéra zaměstnanců.Personální informační systémy.Aplikace sociologie v řízení lidských zdrojů.

Získané způsobilosti

Studenti pochopí proces tvorby a realizace strategie rozvoje lidských zdrojů, obsah a výkon jednotlivých personálních činností. Osvojí si možnosti využití sociologických přístupů v řízení lidských zdrojů. Student využije své znalosti v řešení praktických problémů.

Literatura

FOOT, M., HOOK, C. Personalistika. Praha: Computer Press, 2002. BUCHÁČKOVÁ, P. Personální management. Pardubice: UPa, 2003. ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: Grada, 1999. URBAN, J. Řízení lidí v organizaci. Personální rozměr managementu. Praha: ASPI, 2003. ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada, 2002. KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. Praha: Management Press, 2001. NOVÝ, I., SURYNEK, A. Sociologie pro ekonomy a manažery Praha: Grada Publishing, 2006. Praha: Grada, 2002. URBAN, J. Výkladový slovník Řízení lidských zdrojů. Praha: ASPI, 2004.

Požadavky

Přístupovou podmínkou je uznané zpracování písemného seminárního úkolu v daném semestru a jeho prezentace na semináři. Zkouška ze semestrálního programu bude vykonána formou individuálního písemného testu v rozsahu 30 otázek a mezní mírou úspěšnosti 75%. Ti, co neuspějí v testu, budou vyzkoušeni ústně ve vypsaných termínech.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková

Vyučující

Ing. Alena Brožková, Ph.D.Mgr. Zuzana Hloušková