Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika a sociální služby měst (KSV / SOPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / SOPS - Sociální politika a sociální služby měst, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy, druhy a typy sociálních služeb.Cílové skupiny uživatelů ? zážitkový seminář, příspěvek na péči.Povinnosti poskytovatelů sociálních služeb, krajů a obcí.Financování sociálních služeb, vývoj současné situace.Individuální plánování sociální služby.Kvalita sociální služby, inspekce kvality.Síť sociálních služeb na místní úrovni.Místní a časová dostupnost sociálních služeb - základní principy plánování sociálních služeb.

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled o metodice komunitního plánování sociálních služeb, naučí se analyzovat strategické dokumenty v sociální oblasti, popsat síť sociálních služeb a definovat problémy a bariéry uplatňování sociální politiky na místní úrovni.

Literatura

MATEROVÁ Jitka. Komunitní plánování sociálních služeb. Praha: Agora Central Europe 2004. ZATLOUKAL, L. Komunitní plánování sociálních služeb v obcích- střet organizačních kultur? Sociální práce. 2006, č.3, s. 82-94. Kol. aut. Kritéria kvality plánování sociálních služeb. Praha: MPSV 2007. SKŘÍČKOVÁ, Z. a kol. Metodiky pro plánování sociálních služeb. Praha: CpKP 2007, ISBN: 978-80-86902-44-9. PRŮŠA, L. a kol. Obce, města, regiony a sociální služby. Praha: Socioklub, 1997. HLOUŠEK J. a kol. Plánování sociálních služeb na venkovském území. Hradec Králové: OPS 2008. Kolektiv aut. Průvodce procesem komunitního plánování sociálních služeb. Praha: MPSV 2005.

Požadavky

50 % docházka, písemná zkouška a aktivita na semináři.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková