Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stáž v neziskové organizaci: příprava (KSV / STAZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / STAZP - Stáž v neziskové organizaci: příprava, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postup při plnění stáže:1. Účast na seminářích dle rozvrhu.2. Vytipování konkrétní organizace pro výkon praxe a výběr zaměření praxe v závislosti na typu organizace:A. Organizační příprava veřejné akce (den otevřených dveří, seminář, konference, festival aj.)B. Činnost v personálním managementu (tvorba vnitřních směrnic, vzdělávacích plánů, práce s dobrovolníky)C. Realizace výzkumů (výzkum spokojenosti klientů, výzkum potřeb cílových skupin jako součást předprojektové přípravy, analýza potřeb komunity)D. Budování spolupráce v komunitě (s jinými NNO, veřejnou správnou nebo podnikatelským sektorem)E. Terénní práce s marginalizovanými skupinami obyvatel3. Schválení návrhu na absolvování stáže ve vybrané organizaci vyučujícím.4. Potvrzení smlouvy o stáži vybranou neziskovou organizací (vzor smlouvy je ke stažení v publikovaných materiálech na STAGu).5. Odevzdání vyplněné a podepsané smlouvy (ve 3 originálech) vyučujícímu předmětu. Přibližně ve lhůtě 14 dnů je možné vyzdvihnutí smlouvy podepsané univerzitou na sekretariátě KSV a její předání vybrané organizaci pro zahájení stáže.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí rozpoznávat základní rysy fungování různých typů NNO, orientovat se v databázích a dalších informačních zdrojích a vyjednávat spolupráci na základě písemné smlouvy.

Literatura

Skovajsa M. a kol. Občanský sektor. Praha: Portál, 2010.

Požadavky

Účast na semináři, podepsaná smlouva o výkonu stáže vybranou organizací.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková

Vyučující

Mgr. Zuzana Hloušková