Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie pospolitosti (KSV / TEPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / TEPO - Teorie pospolitosti, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice pospolitostiPospolitost a modernitaTradiční pospolitostiMalá společenství v moderní doběNárod jako společenstvíDalší formy pospolitostiVztahy mezi různými formami pospolitostí

Získané způsobilosti

Student získá širší přehled o souvislostech problematiky pospolitosti a bude schopen rozeznávat různé faktory zasahující do existence těch společenství, se kterými přijde do kontaktu. Díky tomu může lépe rozumět sociální dynamice, která spoluurčuje jejich chování.

Literatura

Eriksen, Thomas Hylland. Antropologie multikulturních společností. Rozumět identitě. Praha, 2007. Anderson, Benedict. Představy společenství. Praha, 2008. Putnam, Robert. Bowling Alone. The Collapse and Revival of American Community. New York, 2000. Tam, Henry. Communitarianism. A New Agenda for Politics and Citizenship. London, 1998. Bell, Daniel. Communitarianism and its Critics. Oxford, 1993. Bellah, Robert N. Habits of the Heart. Individualism and Commitment in American Life. Berkeley, 1985. Taylor, Charles. Modern Social Imaginaries. Durham, 2004. Walzer, Michael. The Communitarian Critique of Liberalism. Political Theory, Vol. 18, No. 1. (Feb., 1990), pp. 6-23.

Požadavky

Zkouška prověří přehled studentů v rozsahu probrané látky a základní literatury k předmětu. Předpokládá se aktivní účast na výuce formou referátů a komentované četby.

Garant

PhDr. Ondřej Štěch, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ondřej Štěch, Ph.D.