Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie v sociální antropologii - seminář (KSV / TSANS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / TSANS - Teorie v sociální antropologii - seminář, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co je antropologie?Školení v knihovně - elektronické databáze.Pozitivismus.Relativismus.Poststrukturalismus.Postmodernismus.Etika, metodologie a advokacie.Identita.Multikulturalismus.Feminismus.Antropologie ve Střední Evropě a v postsocialistických zemích.Antropologie v České republice.Globalizace.

Získané způsobilosti

Během praktické části výuky se studenti naučí uplatnit všechny pokročilé metody a techniky antropologického (popřípadě jako doplněk sociologického) výzkumu.

Literatura

LOZOVIUK, P. Evropská etnologie ve středoevropské perspektivě. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. HAUER, T. Skrze postmoderní teorie. Praha: Karolinum, 2002. FAY, B. Současná filosofie sociálních věd: Multikulturní přístup. Praha: Sociologické nakladatelství, 2002. Další rozpis bude upřesněn na jednotlivých seminářích. American Anthropologist. American Ethnologist. Antropology Today. Cargo. Current Antropology. Četba odborných textů z důležitých antropologických (a sociologických) odborných periodik:. Etnologický časopis/Český lid. Sociologický časopis, Ethnohistory.

Požadavky

Účast na seminářích je povinná - docházka omluvena max. 3krát.Prezentace tématu.Písemná práce - zpracování antropologických odborných časopisů.

Garant

PhDr. Hana Synková, Ph.D.PhDr. Michal Tošner, Ph.D.