Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do aplikované antropologie (KSV / UAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / UAA - Úvod do aplikované antropologie, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- jak lze antropologii "použít"? Současné výzvy pro aplikovanou antropologii- vznik aplikované antropologie a vymezení jejích okruhů- od aplikace k aktivismu- metodologie aplikovaných výzkumů- etika v aplikované antropologii- rozvojová antropologie- angažovaná antropologie- environmentální antropologie- medicínská antropologie- studium politik a veřejné správy- antropologie ve vzdělávání- antropologické přístupy v sociální práci- antropologie v komerčním sektoru

Literatura

Van Willigen, John . Applied anthropology: an introduction. Westport CT, 2002. Kedia, Satish - Van Willigen, John . Applied anthropology: domains of application. Westport, Connecticut, London, 2005. Ervin, Alexander. Applied Anthropology: Tools and Perspectives for Contemporary Practice . Boston, 2005. Higgins, Patricia J. - Paredes, Anthony J. (eds.) . Classics of Practicing Anthropology 1978-1998. Oklahoma City, OK, 2000. McDonald, James H. The Applied Anthropology Reader. Boston, 2002.

Požadavky

Test založený na tématech z přednášek a seminářů (tedy bude založen z velké části na tématech z přednášek)V rámci semináře představení aplikovaného výzkumu a návrh vlastní ideje aplikovaného výzkumu (viz sylabus v dokumentech)Účast a práce v seminářích - aktivity, četby, diskuse práce kolegů (stržení bodů za nepřipravenost na hodinu)

Garant

PhDr. Hana Synková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hana Synková, Ph.D.