Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzdělávání dospělých (KSV / VEDO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / VEDO - Vzdělávání dospělých, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celoživotní vzdělávání ve společenském kontextuZákladní východiska vzdělávání dospělýchMotivace pro vzdělávání, koncept celoživotního učeníLegislativa a financování celoživotního učeníFormy a metody vzdělávání dospělýchVzdělávání v organizaci (firemní vzdělávání)Didaktické postupy a techniky vč. speciálních (brainstorming, mentální mapy atd.)Didaktická technikaProjektování vzdělávací akceMonitorování a hodnocení ve vzdělávání, autoevaluaceVzdělavatel a jeho úloha ve vzdělávání dospělýchLektorské dovednosti, organizační zázemí a pomůcky

Získané způsobilosti

Studující získá základní poznatky z teorie vzdělávání dospělých a naučí se dovednosti potřebné pro vedení vzdělávání v organizaci.

Literatura

Beneš, Milan. Andragogika. Praha : Grada, 2008. Plamínek, J. Vzdělávání dospělých: průvodce pro lektory, účastníky a zadavatele. Praha, Grada, 2010. Medlíková, Olga. Lektorské dovednosti. Praha : Grada, 2010. Mužík, J. Marketing ve vzdělávání dospělých. DAHA: Praha, 1998. Rabušicová, M., Rabušic, L. Učíme se po celý život?:o vzdělávání dospělých v České republice. Brno, Masarykova univerzita, 2008.

Požadavky

Účastník semináře zpracuje seminární práci k vybranému tématu na základě využití relevantních odborných publikací a práci bude prezentovat na semináři. Předmět bude zakončen zkouškou.

Garant

Ing. Alena Brožková, Ph.D.