Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Andragogika (KVV / ANDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ANDR - Andragogika, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení andragogiky, dějiny andragogiky, specifika vzdělávání dospělých, koncepce integrální andragogiky.Psychologická specifika dospělého věku, idea celoživotního vzdělávání a celoživotního učení.Aktuální problémy vzdělávání dospělých, didaktické a terapeutické koncepce pomoci dospělým.Sociální andragogika, speciální andragogika.Vzdělávání seniorů, formy vzdělávání seniorů, U3V.Úvod do gerontopedagogiky, specifika seniorského věku.Andragogika jako péče, pomoc a podpora dospělému jedinci

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru Andragogika, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

Čornaničová, R. Edukácia seniorov. Vznik, rozvoj, podnety pre geragogiku. Bratislava: UK, 2007. MÜHLPACHR, P. Gerontopedagogika. Brno: MU, 2004. MÜHLPACHR, P. Problémy současné společnosti. Brno, IMS, 2004. Petřková, A. Senioři jako účastníci vzdělávacích aktivit. In. Člověk a společnost na přelomu tisíciletí. Sborník příspěvků z mezinárodní konference. Olomouc: UP, 1998. MÜHLPACHR, P. Schola gerontologica. Brno, MSD, 2005. Livečka, E., Výchova ke stáří a ve stáří. In. Wolf, J. a kol. Umění žít a stárnout. Praha: Svoboda, 1982. Beneš, M. Úvod do andragogiky. Praha: Karolinum. Petřková, A. Vzdělávání seniorů jako aktuální problém vzdělávání dospělých. In. Bočková, V. Aktuální problémy výchovy a vzdělávání dospělých. Olomouc: UP, 1994.

Požadavky

Vstupní podmínka: absolvování předmětu PGPS.Seminární práce, rozprava nad zvoleným tématem, písemný test, ústní zkouška.

Garant

PaedDr. Zdenka Šándorová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zdenka Šándorová, Ph.D.