Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Skupinová a terapeutická práce s dětmi (KVV / DETI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / DETI - Skupinová a terapeutická práce s dětmi, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretická východiska práce se skupinamivymezení skupinové práce a terapeutickém práceMetody a techniky využívané při práci se skupinouSkupinová dynamikaProblematické situace ve skupiněAktivity pro podporu pozitivních vztahů ve skupině, pozitivnímu rozvoji osobnosti

Získané způsobilosti

Student kurzu bude schopen v reedukačních a resocializačních procesech využívat skupinové dynamiky k rozvoji pozitivních sociálních interakcí dětí.

Literatura

Viers, D. (ed.). Aktivity pro skupinovou psychoterapii. Portál, 2011. Šimanovský, Z., Mertin, V. Hry pomáhají s problémy. Portál, 1996. Hermochová, S. Hry pro život. Portál, 1994. Plummer, D. M. Skupinové hry pro rozvíjení sebeúcty. Portál, 2013. Hoppeovi, S., H. Sociálně psychologické hry pro dospívající. Portál, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, 80% docházka.

Garant

PhDr. Marcela Ehlová, Ph.D.