Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika pro pedagogy (KVV / ETPG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ETPG - Etika pro pedagogy, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní filosofické a etické pojmyZákladní filosofická a etická témataZákladní filosofické a etické problémyFenomén člověkaČlověk v nepříznivých životních situacích z pohledu etického a filosofického.

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru Etika pro pedagogy, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

SMITKA, V. Archeologie lidských životů. Praha:Ježek, 1997. KOHÁK, E. Člověk, dobro a zlo. O smyslu života v zrcadle dějin. Kapitoly z dějin morální filosofie. Praha: Ježek, 1993. NESVADBA, P. Filosofie a etika. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2006. PEŠKOVÁ, J.; SCHÜCKOVÁ, L. Já, člověk?: jak dělat vědu o člověku dnes a zítra. Praha: SPN, 1991. STÖRIG, H. J. Malé dějiny filosofie. Praha:Zvon, 1991. JONAS, H. Princip odpovědnosti. Praha : Oikúmené, 1997. NOVOSAD, L.; ŠVINGALOVÁ, D. Problém tělesnosti u hendikepovaných osob z hlediska filozofie výchovy. Příspěvek k filozofii výchovy v pomáhajících profesích. Praha: PedF UK, 2002. EIS, Z. Starost a starosti. Praha, Ježek, 1995. ANZENBACHER, A. Úvod do etiky. Praha : Academia, 2001.

Požadavky

Práce s literaturou, aktivní účast na seminářích, seminární práce na vybrané téma.

Garant

Mgr. Lucie Hájková