Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace a interakce (KVV / KOIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KOIN - Komunikace a interakce, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interakce a komunikace - charakteristika předmětu.Možnosti uplatnění komunikačních dovedností v práci s klienty.Simulační techniky jako formy sociální pomoci. Rozbor sociálních situací prostřednictvím dramatizaceOsobnostně sociální rozvoj prostřednictvím efektivní komunikace.Formy a možnosti efektivní komunikace a interakce v sociálním kontextu.Situace, konflikt a dramatická hra. Nácvik adekvátních sociálních reakcí a postojů.Verbální a neverbální komunikace v projevech minoritních skupin.

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru komunikace a interakce, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

SATINDER, G. Cognition, communication and interaction. London : Springer  , 2008. HLAVSA, J.; LANGOVÁ, M.; VŠETEČKA, J. Člověk v životních situacích. Praha: Academia, 1987. GOLEMAN, D. Emoční inteligence. Praha: Columbus, 1997. KŘIVOHLAVÝ, J. Já a ty. Praha: Avicenum, 1986. KŘIVOHLAVÝ, J. Jak si navzájem lépe rozumíme. Praha: Svoboda, 1988. PLAŇAVA, I. Jak (to) spolu mluvíme. Brno: PdF MU, 1992. JANOUŠEK, J. Verbální komunikace. Praha: Grada , 2007.

Požadavky

Vstupní podmínka: absolvování předmětu ETPG.Aktivní účast v seminářích.

Garant

PhDr. Jana Křišťálová