Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika probační činnosti (KVV / MEPČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MEPČ - Metodika probační činnosti, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Probační a mediační služba ČR, právní úprava.2. Probační a mediační služba ČR, organizace.3. Probace.4. Mediace.5. Specifika probace u mladistvých pachatelů.6. Metody: vysvětlovací a přesvědčovací, procvičovací a nacvičovací, individuální a kolektivní posuzování jednání a vztahů (reflexe), výkonnostní a účastnické, nepřímé výchovné působení.7. Metody a formy výchovné práce v časovém režimu. Problém kázně a disciplíny ve skupině. Reakce jedince na vnější podněty.Pojetí výchovného poradenství. Osobnost výchovného poradce a jeho kvalifikace. Vliv výchovného poradenství v konfliktních situacích. Efekty výchovného poradenství a jeho perspektivy.

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru probační činnosti, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

Kopřiva, P. a kol. Respektovat a být respektován. Kroměříž: Spirála, 2005. Pešková, J. Já, člověk. Praha: SPN, 1991. Valenta, J. Metody a techniky dramatické výchovy. Praha: Strom, 1997. Kasíková, H.; Vališová, A. Pedagogické otázky současnosti. Praha: FF UK, 1994. Slavíková, I. Počátky, vývoj, současnost a perspektivy výchovného poradenství. Pedagogika, 1996. Křivohlavý, J. Pozitivní psychologie. Praha, 2004. Pelikán, J. Výchova jako teoretický problém. Ostrava: Amosium, 1995.

Požadavky

Vstupní podmínka: absolvování předmětu METPG.

Garant

Mgr. Adriana Sychrová, Ph.D.