Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Marginální skupiny a deviace chování (KVV / MSDCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MSDCH - Marginální skupiny a deviace chování, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie vzniku deviací chování.Disociální, asociální a antisociální chování.Menšiny v ČR.Proces marginalizace.Rizikové faktory vedoucí ke společenské exkluzi.Systém primární, sekundární a terciární prevence.Možnosti integrace a inkluze.Systém péče o sociálně vyloučné a ohrožené vyloučením

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oborů deviace a marginální skupiny, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

Jedlička, R.; Koťa, J. Analýza a prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. Praha: Karolinum, 1998. KREJČÍŘOVÁ, O. a kol. Deviace a sociální patologie. Olomouc: UP, 2007. MÜHLPACHR, P. Problémy současné společnosti. Brno, IMS, 2004. Munková, G. Sociální deviace. Přehled sociologických teorií. Praha: Karolinum, 2001. MÜHLPACHR, P. Sociální patologie. Brno: Masarykova univerzita, 2001. ŠIŠKOVÁ, T. (ed.). Výchova k toleranci a proti rasismu. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Vstupní podmínka: absolvování předmětu SOVY.Účast na seminářích min. 80%. Samostudium dle povinné a doporučené literatury

Garant

PhDr. Jana Křišťálová

Vyučující

PhDr. Jana Křišťálovádoc. PhDr. Albín Škoviera, Ph.D.