Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce (KVV / PSPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PSPR - Psychologie práce, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současné oblasti psychologie práce a organizacePersonální psychologie, systém personálního řízení, metody v pers. psychologiiInženýrská psychologie, systémy a simulátory, metodyPsychologie organizace a řízení, řídící procesy, metody a modelovaníPsychologie dopravy, dopravní systémy a jejich spolehlivost, metodyPsychologie trhu, faktory spotřebního chování, metodyEkonomická psychologie, metodická hlediska ekonomické psychologiePráce a její podmínky, pracovní výkonnost, výcvik, zátěžMotivace a postoje k práci, pracovní spokojenost, kariéra, pracovní problémyPráce a skupina, podniková kultura, ztráta zaměstnání

Získané způsobilosti

Studenti získají základní znalosti v různých oblastech praxe, v nichž lze poznatků tohoto oboru využít, a to jak při posuzování jedinců, pracovních skupin i pracovních podmínek.

Literatura

ULICH, E. Arbeitspsychologie. Stuttgart, Poeschel, 1991. ŠTIKAR, J.; HOSKOVEC, J.; Stříženec, M. Inženýrská psychologie. Státní pedagogické nakladatelství,, 1982. KAMENÍČEK, J. Lidský kapitál: úvod do ekonomie chování. Praha,Karolinum, 2003. KOPŘIVA, K. Lidský vztah jako součást profese: psychoterapeutické kapitoly pro sociální, pedagogické a zdravotnické profese. Praha, Portál, 1997. ŠTIKAR, J. Metody psychologie práce a organizace. Praha,Karolinum,, 2000. ROVAZNÍK, V. Psychologie pro ekonomy a manažery. Praha,Grada, 2002. MAYEROVÁ, M.; RŮŽIČKA, J. Psychologie v hospodářské praxi. Plzeň, Západočeská univerzita, 2001. ŠTIKAR, J. Pychologie ve světě práce. Praha, Karolinum, 2003. CAUNT, J.; JUNGMANN, V. Time management jak hospodařit s časem: jak si stanovit priority, časové plánování, práce s informacemi a jejich archivace, efektivní čtení, delegování pravomocí, úprava pracovního prostředí, práce s počítačem, e-mailem a Internetem. Praha, Computer Press, 2001. ŠTIKAR, J. Základy psychologie práce a organizace. Praha,Karolinum, 1996.

Požadavky

aktivní účastpísemný závěrečný test

Garant

PhDr. Jana Křišťálová

Vyučující

PhDr. Jana Křišťálová