Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie vyučování a výchovy (KVV / PSVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PSVV - Psychologie vyučování a výchovy, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie mnohačetné inteligence.IQ a EQ požadavky ve vzdělávání.Neurofyzilogická funkce mozku a požadavky současné školy.Vnitřní a vnější motivace. Problém odměn a trestů.Psychologie efektivního vyučování.Autorita učitele ve vyučování.Řeč a vývoj řeči s ohledem na výuku cizích jazyků.Neklidné a nesoustředěné dítě ve vyučovacím procesu.Problémové chování a emoční poruchy ve školním věku.Vývojové poruchy učení a školní praxe.Psychologická hlediska v řízení třídy.Užití psychologických poznatků o učení a vyučování v praxi.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zaměřit se na individuální a sociální kvality v dimenzi intrapersonální (osobnostní), interpersonální (sociální) a společenské. Studenti získají informace o problematice výchovy a vzdělávání žáků, budou integrovat dosavadních vědomosti a zkušenosti s nově osvojovanými znalostmi.

Literatura

MATĚJČEK, Z. Praxe dětského psych. poradenství. Praha, SPN, 1991. HELUS, Z. Psychologie školní úspěšnosti žáka. Praha, SPN, 1979. FONTANA, D. Psychologie ve školní praxi. Praha, Portál, 1997. ČÁP, J. Psychologie výchovy a vyučování. Praha, UK, 1997.

Požadavky

podmínka atestace: účast 80%písemná samostatná práce (s použitím 1 povinné, 2 doporučených publikací a minimálně 1 další publikace)samostudium dle povinné a doporučené literaturypísemná atestace (UPSY+PSVV)

Garant

PhDr. Mgr. Ilona Ďatko, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Ilona Ďatko, Ph.D.PhDr. Jana Křišťálová