Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie zdraví (KVV / PSZDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PSZDR - Psychologie zdraví, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nové paradigma v chápání zdraví a nemocipsychologická determinace a bio-psycho-sociální souvislosti v etiopatogenezi onemocněnípsychologické aspekty zdraví a nemocibehaviorální medicína, zachování a zvyšování zdraví, prevencepsychosomatikapsychoneuroimunologiestres, frustrace, konflikty ve vztahu ke zdravísocioekonomické faktory ovlivňující zdravíposilování zdraví, význam duševní hygienysalutoprotektivní a salutopatogenní faktory zdravíchování poškozující zdravízdravý životní styl

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru Psychologie zdraví, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

KONDÁŠ, O. Psychohygie všedného dňa. Martin, Osveta, 1981. Křivohlavý, J. Psychologie nemoci. Praha, Grada, 2002. Křivohlavý, J. Psychologie zdraví. Praha, Portál, 2003. KEBZA, V. Psychosociální determinanty zdraví. Praha, Academia, 2005. MÍČEK, L. Sebevýchova a duševní zdraví. Praha, SPN, 1988.

Požadavky

Účast 100%Písemná práceSamostudium dle doporučené literatury a ústní zkouška

Garant

PhDr. Jana Křišťálová