Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika (KVV / SPPG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / SPPG - Speciální pedagogika, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Speciální pedagogika, předmět, vztah k jiným vědním disciplínámČlenění speciální pedagogikyHistorický vývoj speciální pedagogikySystém péče o handicapované jedincePsychopedieSomatopedieLogopedieTyflopedie (oftalmopedie)SurdopedieEtopedieKombinované vadySpecifické vývojové poruchy učení a chování

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti z oboru Speciální pedagogika, s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika.

Literatura

ČERNÁ, M. Česká psychopedie. Praha: Karolinum , 2008. MÜHLPACHR, P. Dilemata speciální pedagogiky. Brno: MSD s.r.o., 2007. VÍTKOVÁ, M. (ed.). Integrativní speciální pedagogika. Integrace školní a sociální. Brno: Paido, 2004. CHVÁTALOVÁ, H. Jak se žije dětem s postižením. Praha: Portál, 2001. PIPEKOVÁ, J. Kapitoly ze speciální pedagogiky. Brno:Paido, 2006. VAŠŤATKOVÁ, J. Moderní trendy ve speciální pedagogice s přesahem do sociální správy. Olomouc:Hanex, 2008. MATOUŠEK, O. Práce s rizikovou mládeží. Praha, Portál, 1996. SLOWÍK, J. Speciální pedagogika. Praha,Grada, 2007.

Požadavky

Účast na seminářích min. 80%. Vypracování seminárního úkolu Samostudium dle povinné a doporučené literatury.

Garant

PaedDr. Zdenka Šándorová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zdenka Šándorová, Ph.D.