Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa a řízení výchovných institucí (KVV / SRVI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / SRVI - Správa a řízení výchovných institucí, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj pedagogických institucí u nás a ve světě.Utváření systému výchovných institucí a jeho vývoj od 19. stoletíOrganizační modely výchovné a vzdělávací instituce v současnosti.Reformy a inovace výchovné práce (reforma veřejné správy v ČR).Legislativa a správa a řízení výchovných institucí ve vzdělávacím systému z hlediska státní správy a samosprávy.Organizace a způsoby financování výchovných institucí.Modely manažerské práce.Příprava a další profesionalizace učitelů a pracovníků.Perspektivy výchovných a vzdělávacích institucí u nás a ve světě.10 témat neuropedagogiky v příloze.

Získané způsobilosti

Studenti získají širší znalosti z oboru Správa a řízení výchovných institucí , s ohledem na budoucí výbavu absolventů oboru Resocializační pedagogika. Diagnostika postižení dle chování.

Literatura

Rýdl, K. Inovace školských systémů. Praha: ISV, 2003. Rýdl, K. Alternativní pedagogická hnutí v současné společnosti. Brno: Zeman, 1994. Rýdl, K. Cesta k autonomní škole. Praha: Strom, 1996. Národní program rozvoje vzdělávání. Bílá kniha. Praha: MŠMT ČR, 2001. Rýdl, K. Pohledy na dánské školství. Praha: v.n., 1993. Potůček, M. Sociální politika. Praha: SLON, 2005. Adámek, M. Učebnice neuropedagogiky. Univerzita Pardubice, 2014. Průcha, J. Vzdělávání a školství ve světě. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Vstupní podmínka: absolvování předmětu ANDR.Aktivní účast na přednáškách.

Garant

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Vyučující

Ing. Lukáš Adámekprof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.