Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe společenských nauk (KVV / VZAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / VZAD - Teorie a praxe společenských nauk, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modul 2 Teorie a praxe společenských naukStudent prokazuje získané dovednosti vyplývající především z dosavadního studia, zejména z modulu č. 2 Všeobecné znalosti a dovednosti, formou osobní prezentace, jejímž cílem je využít přístupy analyticko-syntetické, komparativní a genetické z hlediska kritického hodnocení jevů.

Získané způsobilosti

předmět státní závěrečné zkoušky

Literatura

VÝROST, J.; SLAMĚNÍK, I. Aplikovaná sociální psychologie I. Praha, Portál, 1998. VÝROST, J.; SLAMĚNÍK, I. Aplikovaná sociální psychologie II. Praha, Grada 2001. KOPŘIVA,K. Lidský vztah jako součást profese. Praha,Portál, 1997. CEJPEK, J. Informace, komunikace a myšlení. Praha, 2005. EDMÜLLER, A. - WILHELM, T. Nenechte sebou manipulovat. Jak rozpoznat manipulaci. Praha, 2003. KRAUS, J. Rétorika a řečová kultura. Praha. Karolinum, 2004. HOFFMANNOVÁ, J. Stylistika a oučasná situace stylistiky. Praha. Trizonia, 1997. HOLASOVÁ, T. Umíte dobře mluvit?. Praha. H a H, 1992. MEDLÍKOVÁ, O. Umíte prezentovat? Odpověď zní: Ano!. Praha, 2005.

Požadavky

Průběh zkoušky:Zkouška probíhá ústní formou, je vykonávána před minimálně tříčlennou komisí.Student předkládá vlastmní prezentaci, která charakterizuje kandidátovo ?profesní já? a aktivní zaměření činností v průběhu studia, sebereflexe a vlastního rozvoje.Kritéria pro hodnocení: věcná a obsahová správnost, odpovídající akademická úroveň a kultura projevu, u prezentace též efektivní využití didaktické techniky.Komise za nepřítomnosti studenta rozhoduje o hodnocení jednotlivých částí a i celkovém výsledku SZZ.

Garant

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.