Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Starší pravěk Evropy (UHV / APR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / APR1 - Starší pravěk Evropy, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Paleolit Evropy, paleolit ČRMezolit a neolit INeolit IIEneolit IEneolit II

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti s to se náležitě orientovat v materiální kultuře, sociální organizaci i duchovní sféře kultur staršího pravěku a budou schopni jejich jednotlivé aspekty vnímat v širších chronologických i kulturních souvislostech.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ. Archeologie pravěkých Čech. Praha, 2007. JIRÁŇ, L.; VENCLOVÁ, N. Archeologie pravěkých Čech, sv. 2-4. Praha: Archeologický ústav, 2008. SOUDSKÝ, B. Bylany. Osada nejstarších zemědělců z mladší doby kamenné. Praha, 1966. SVOBODA, J. Čas lovců. Brno, 1999. BUCHVALDEK, M. a kol. Dějiny pravěké Evropy. Praha, 1985. PODBORSKÝ, V. Dějiny pravěku a rané doby dějinné. Brno, 2001. FRIDRICH, J. Ecce Homo. Svět dávných lovců a sběračů. Praha, 2005. PLEINER, R; RYBOVÁ, A. (eds.). Pravěké dějiny Čech. Praha, 1978. PODBORSKÝ, V. a kol. Pravěké dějiny Moravy. Brno, 1993.

Požadavky

Přiměřená účast na přednáškách (80%) a přednesený referát na zadané téma.Znalost přednášené tématiky ověřená formou písemné a ústní zkoušky.Seznámení se s publikací s archeologickou tématikou.

Vyučující

PhDr. Jan Jílek, Ph.D.