Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny správy II (UHV / DESP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / DESP2 - Dějiny správy II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nestátní správní systémy.Církevní správa od počátku do 20. století.Městská správa od počátku do roku 1849.Patrimoniální správa od počátku do roku 1850.

Získané způsobilosti

Za pomoci seminárních úkolů by si měl student osvojit schopnost propojovat získané informace z oblasti správy církevní, městské a patrimoniální a vytvořit si tak odpovídající zákadnu pro další části tohoto kurzu.

Literatura

MALÝ, K. a kol. Dějiny českého a československého práva do roku 1945. Praha: Linde, 1999. JANÁK J.; HLEDÍKOVÁ, Z.; DOBEŠ, J. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu do současnosti. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 2005. JANÁK, J. Dějiny správy v českých zemích v letech 1848 - 1918 se soupisy pramenů a literatury. Praha: Univerzita Karlova, 1987. VANĚČEK, V. Dějiny státu a práva v Československu do roku 1945. Praha: Orbis, 1976. MALÝ, K.; SIVÁK, F. Dějiny státu a práva v českých zemích a na Slovensku do roku 1918. Praha: Linde, 1992. SCHELLE, K. Organizace veřejné správy 1848 - 1918. Brno: Masarykova univerzity, 1993. MALÝ, K. a kol.:. Vývoj práva v Československu 1945 - 1989. Praha, 2005.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, včetně zpracování zadaného seminárního úkolu, který bude konkrétně stanoven vždy na začátku semestru v prvním realizovaném semináři. To je podmínkou přístupu ke zkoušce. Ke zkoušce je třeba předložit seznam prečtené literatury ke kurzů DESP1 a DESP2 v rozsahu minimálně 4 tituly. Součástí zkoušky bude diskuse o přečtených titulech. Forma zkoušky: ústní, otázky podle obsahu kurzu, rozhovor s přihlédnutím k tématu seminárního úkolu.

Garant

doc. PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Marie Macková, Ph.D.