Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny správy III (UHV / DESP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / DESP3 - Dějiny správy III, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní správa v českých zemích od 40. let 18. století do roku 1918, včetně nutných středoevropských souvislostí.Centrální správa habsburské monarchie od 40. let 18. století do roku 1918.Princip samosprávy v českých zemích mezi léty 1850 - 1938, včetně nutných souvisejících územních přesahů.

Získané způsobilosti

Student si osvojí bezpečnou orientaci jak ve vztazích státní správy z období konce habsburské monarchie, tak v principech i konkrétních projevech samosprávy z celého období, ve kterém byly tyto principy uplatňovány. Tato specifikace byla vytvořena s ohledem na předpokládanou specializaci studentů tohoto oboru.

Literatura

MALÝ, K. a kol. Dějiny českého a československého práva do roku 1945. Praha: Linde, 1999. JANÁK, J. - HLEDÍKOVÁ, z. - DOBEŠ, J. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu do současnosti. Praha: NLN, 2005. MALÝ, K. - SIVÁK, F. Dějiny státu a práva v českých zemích a na Slovensku do roku 1918. Praha: Linde, 1992. VANĚČEK, V. Dějiny státu a práva v Československu do roku 1945. Praha: Orbis, 1976.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, včetně splnění individuálního seminárního úkolu, který bude zadán vždy na začátku semestru v prvním realizovaném semináři. To je podmínka přístupu k zápočtovému testu. Zápočtový test zvládnutý alespoň na 75% z úplného zadání. Doporučuje se průběžná četba titulů k tématům tohoto kurzu, o kterých bude diskutováno v rámci zkoušky DESP4.

Garant

doc. PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Marie Macková, Ph.D.