Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika ve spisové a archivní službě (UHV / ISAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / ISAS - Informatika ve spisové a archivní službě, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Spisová služba jako informační systém.Současné produkty automatizovaného systému spisové služby.Elektronizace veřejné správy.Principy fungování elektronických podatelen.Specifika práce s elektronickými dokumenty.Využívání speciálních programů v archivnictví.Evidence Národního archivního dědictví.

Získané způsobilosti

Schopnost aplikovat moderní informační technologie v současné spisové a archivní službě.

Literatura

Archivní časopis č. 53/2003, zvláštní příloha, Strategie digitálního archivování. Odborné články v časopisech Archivní časopis, Veřejná správa, Egovernment. BITTNER, I, a kol. Spisová a archivní služba ve státní správě, samosprávě a v podnikatelské sféře, 3. aktualizované vydání podle stavu k 1.6.2005. Praha, Linde, 2005. KUNTOVÁ, O., KUNT, M. Správa dokumentů v praxi spisové služby a účetnictví. Montanex, 2002. Usnesení vlády ČR č. 11 ze dne 7. ledna 2004. Vyhláška č. 496/2004 Sb., o elektronických podatelnách. Vyhláška č. 645/2004 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona o archivnictví a spisové službě. www. cesarch.cz.

Požadavky

1. V průběhu semestru připravit krátkou a výstižnou prezentaci o fungování spisové služby u vybraného původce. 2. Zápočtový test na 70%3. Účast 80%

Garant

Mgr. Helena Pochobradská, Ph.D.