Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lidová architektura v kresbách (UHV / LAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / LAK - Lidová architektura v kresbách, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní typologie tradiční architektury.Ikonografie zachycující tradiční architekturu.Historické mapové podklady, zejména stabilní katastr.Kresby lidové architektury a jejich autoři v 19. a 20. století.Regionální odlišnosti tradiční architektury.Možnosti, metody a limity výzkumu.

Získané způsobilosti

Schopnost rozlišit základní typy tradiční architektury i její regionální odlišnosti.

Literatura

Jiří Škabrada. Holašovice. Vesnická památková rezervace. Jiří Škabrada. Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech. Luděk Štěpán. Klíč od domova. Lidové stavby východních Čech. Lubomír Procházka. Kresebná dokumentace ke studiu lidové architektury severovýchodních Čech. Jiří Škabrada. Lidové stavby. Architektura českého venkova. Josef V. Scheybal. Národopisné dílo Jana Prouska. Jaroslav Herout. Staletí kolem nás. Jiří Mach. Vesnice na Dobersku v kronice Aloise Beera. Josef V. Scheybal. Východní Čechy v kresbách Adolfa Kašpara.

Garant

Mgr. Martina Dašková

Vyučující

Mgr. Martina Dašková