Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny novověku II - seminář (UHV / NOV2S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / NOV2S - Dějiny novověku II - seminář, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podrobný sylabus a tematické okruhy kurzu pod vedením dr. Prchala je na http://uhv.upce.cz/data/File/prchal/nov2s_13-14.doc

Získané způsobilosti

Student bude schopen uplatnit analytický přístup k práci s novověkými prameny podpořený schopností orientace v sekundární literatuře při řešení výzkumných úkolů historické vědy.

Literatura

na khv.upce. viz http://uhv.upce.cz/cs/jiri-kubes/ (sylabus dole na stránce).

Požadavky

1. Dvanáct vlastních konspektů literatury vztahujících se k raně novověkým dějinám (minimálně 10 knih /žádné učebnice, encyklopedie a příručky/, maximálně 2 odborné studie s poznámkovým aparátem; plagiáty nejsou uznány jako splnění této podmínky a jsou postoupeny k posouzení disciplinární komisi).2. Závěrečný semestrální test dosažených znalostí (úspěšnost minimálně 75%)3. Aktivní příprava na seminární výstupy (referát musí být prezentován ve výuce - dodatečná písemná verze není považována za splnění podmínek, příprava na hromadné seminární úkoly)4. Dvousemestrální seminární práce (téma je nutné upřesnit do 31. 3. s vyučujícím; rozsah asi 10 stran - kompilát z přibližně 10 titulů literatury, poznámky pod čarou): odevzdat nejpozději do 30. 6. 2009!Upozornění: Pokud někdo v předchozích letech neabsolvoval tento kurz a zapisuje se na něj znovu, musí počítat s tím, že mu nebude uznáno nic z předchozích let. Musí splnit znovu všechny požadavky k zápočtu.

Garant

doc. Mgr. Pavel Marek, Ph.D.PhDr. Vítězslav Prchal, Ph.D.