Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Protektorát Čechy a Morava a dom. odboj (UHV / PROT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / PROT - Protektorát Čechy a Morava a dom. odboj, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ilegální organizace Obrana národa.Ilegální organizace Petiční výbor Věrni zůstaneme.Ilegální organizace Politické ústředí a Ústřední vedení odboje domácího.Paravýsadky ze Západu.Paravýsadky z Východu.Partyzánské hnutí.Ilegální organizace Rada tří a vojenský odboj na sklonku války.Komunistická strana Československa v odboji.Květnové povstání českého lidu a Česká národní rada.Protektorátní vláda a její proměny, prezident Emil Hácha.Nacistické okupační orgány.Politický systém protektorátu - Národní souručenství.Holocaust v českých zemích.Český fašismus - Vlajka, Český svaz pro spolupráci s Němci a další.Kultura za protektorátu.R. Heydrich, 1. stanné právo, atentát na Heydricha, 2. stanné právo.Nacistická perzekuce v českých zemích.Letecká válka nad českými zeměmi.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti o vnitřním chodu protektorátu, o hlavních institucích a osobnostech a o jednotlivých odbojových skupinách a proudech.

Literatura

DOLEŽAL, J. Česká kultura za protektorátu. Praha: Národní filmový archiv, 1996. GEBHART, J. - KUKLÍK, J. Velké dějiny zemí Koruny české, sv. 15a. Praha: Paseka, 2006. GEBHART, J. - KUKLÍK, J. Velké dějiny zemí Koruny české, sv. 15b. Praha: paseka, 2007.

Požadavky

Vystoupení s referátem.

Garant

doc. PhDr. Jan Němeček, DrSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jan Němeček, DrSc.