Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny středověku - seminář (UHV / STRES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / STRES - Dějiny středověku - seminář, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Středověk a bádání o středověku2. Na počátku středověku - znovuzrození evropské vzdělanosti.3. Christianizace středoevropského prostoru4. Panovnická moc ve středověku5. Gender history women´s history men´s history6. Xenofobie7. Národ ve středověku8. Obraz Lucemburků v českých dějinách a historiografii9. Apokalypsa, chiliasmus10. Husitství prameny a historiografie11. Doba poděbradská a jagellonská prameny a historiografie

Získané způsobilosti

Student získá praktické dovednosti v užití pramenů rozdílné provenience i charakteru, tak aby byly dotčeny co možná nejširší teritoria i typicky středověké fenomény.

Literatura

viz STRE.

Požadavky

K udělení zápočtu z předmětu STRES je třeba: Pravidelná příprava na semináře a aktivní účast při nich. Vlastní příspěvek ve formě představení knihy - historického přístupu. Absolvování zápočtového testu.

Garant

Mgr. Kateřina Ptáčková, Ph.D.