Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy správní agendy péče o kulturní p (UHV / USKPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / USKPK - Základy správní agendy péče o kulturní p, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Systém veřejné správy ČR2. Památkový zákon - základní pojmy a vztah k právním předpisům ČR3. Systém organizace památkové péče4. Prohlašování a evidence kulturních památek a chráněných území5. Ochrana a užívání kulturních památek - základní přístupy6. Ochrana a užívání kulturních památek - využití průzkumů a specifika restaurování7. Ochrana a užívání kulturních památek - vztahy s ostatními úřady a sankce8. Ukázky praktických příkladů správní agendy péče o kulturní památky ? exkurze9. Postavení archeologie v systému památkové péče a správní agendy s ní související10. Systém financování obnovy kulturních památek v ČR (stát, kraje, města a

Získané způsobilosti

Získání znalostí posluchače o postavení památkové péče v systému státní správy. Orientace vztahu ochrany památek v systému demokratické společnosti. Základy kompetencí a pracovních postupů orgánů státní památkové péče dané památkovým zákonem.

Literatura

Vyhlášky č. 66/1988 Sb. a 187/2007 Sb., vydané k provedení památkového zákona. Vyhlášky č. 66/1988 Sb. a 187/2007 Sb., vydané k provedení památkového zákona. Zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči. Zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči. Petr MACEK. Barevnost fasád Průzkum, dokumentace, vyhodnocení a obnova exteriéru historických staveb. Praha, 2009. Metodické publikace Národního památkového ústavu:. Metodické publikace Národního památkového ústavu:. Ondřej ŠEFCŮ, Jan VINAŘ, Marie PACÁKOVÁ. Metodika ochrany dřeva. Praha, 2000. Josef ŠTULC, Miloš SUCHOMEL, Ivana MAXOVÁ. Péče o kamenné sochařské a stavební památky. Praha, 1998. Vojtech LÁSKA, Alfréd SCHUBERT, Miloš SOLAR, Josef ŠTULC. Péče o střechy historických budov. Praha, 2003. Alfréd SCHUBERT. Péče o výplně historických okenních a dveřních otvorů. Praha, 2004. Věra KUČOVÁ, Pavel BUREŠ. Principy péče o lidové stavby. Praha, 1999. Petr MACEK. Standardní nedestruktivní stavebně-historický průzkum. Praha, 2001. Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád. Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád.

Požadavky

Zpracování dvou seminárních prací na zadané téma a jejich prezentace; ústní pohovor, při kterém student prokáže pochopení procvičovaného tématu (každý ze studentů vypracuje dvě seminární práce ? prohlašování kulturní památky, stavební zásah do kulturní památky).

Garant

Ing. Milan Mariánek

Vyučující

Ing. Milan MariánekIng. Milan Mariánek