Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z dějin výtvarné kult. (UHV / VKDVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / VKDVK - Vybrané kapitoly z dějin výtvarné kult., Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na přednášky z dějin umění a uměleckohistorický proseminář.Jeho obsah bude zaměřen na poznání vybraných oblastí výtvarné kultury a významných památek českého a evropského umění. Výuka bude probíhat formou přednášek a seminářů.1.Úvod2.3. Typologie hradů a zámků4.5. Historické zahrady a parky6. Sgrafito a štuková výzdoba7.8.Techniky sochařství - kamenosochařství, kovolitectví, terakota, volná socha, reliéf9.10.Techniky malířství- malba nástěnná, desková, knižní, vitráž11.12.Vývoj knihy, knihtisk, knižní ilustrace, grafické techniky13.Ornament a jeho vývoj, typologie.

Získané způsobilosti

Student si rozšíří základní znalosti a vědomosti z dalších oblastí výtvarné kultury a získá přehled o této významné části fondu uměleckých památek.

Požadavky

Zvládnutí základní terminologie z dějin výtvarné kultury a z vybraných oblastí oboru. Studium doporučené literatury. Písemná práce na zadané téma. Ústní pohovor, přezkoušení znalostí.

Garant

doc. PhDr. Vladimír Hrubý

Vyučující

doc. PhDr. Vladimír Hrubý