Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Žánry populární literatury (UHV / ZPLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / ZPLI - Žánry populární literatury, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Masová kultura jako produkt modernizace společnosti.Základní terminologie v oblasti populární literatury.Populární literatura jako téma literárněvědného výzkumu.Vztah populární a umělecké literatury.Populární literatura v kontextu evropské literární kultury.Žánrový systém populární literatury a jeho proměny.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu získají podrobné informace o důležité součásti populární kultury a budou schopni je uplatnit v odborné praxi, případně vlastní badatelské činnosti.

Literatura

MOCNÁ, D. - PETERKA, J. a kol. Encyklopedie literárních žánrů. Praha, 2004. Liba,P. Kontexty populárnej literatúry. Bratislava, 1981. Janáček,P. Literární brak. Operace vyloučení, operace nahrazení, 1938-1951. Brno, 2004. Šidák, P. Úvod do studia genologie. Teorie literárního žánru a žánrová krajina. Praha, 2013. Sirovátka,O. Literatura na okraji. Praha, 1990. Kudláč,A.K.K. Literatura přes palubu. Červený Kostelec, 2010. Hrabák,J. Napínavá četba pod lupou. Ze studií o paraliteratuře. Praha, 1986. Eco,U. Skeptikové a těšitelé. Praha, 1995.

Požadavky

Podmínkou absolvování kursu je dostatečná docházka, tolerovány budou maximálně 3 absence za semestr. Posluchač kursu je povinen přečíst nejméně 3 vybrané tituly ze seznamu studijní literatury.

Garant

PhDr. Antonín Kudláč, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Antonín Kudláč, Ph.D.