Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní požadavky pro práci v pam. inst (UHV / ZPPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / ZPPI - Základní požadavky pro práci v pam. inst, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou tyto dokumenty zpracovávat pod vedením externistů z NK ČR. V první hodině tohoto kurzu budou studentům představeny různé finanční mechanismy, kterými je podporován sektor kultury s přímým představením několika projektů, které jsou v prostředí NK ČR přímo řešeny včetně procesu jejich vzniku a problematických oblastí provázejících jejich přípravu. V druhém semináři bude důkladně představen finanční mechanismus NAKI II, který byl otevřen pro podávání přihlášek k realizaci projektu v roce 2015. Studentům bude představena projektová výzva, detailně rozebrány jednotlivé kapitoly, které jsou pro správné sestavení projektu klíčové a ukázány modelové část oficiálně podaných projektů. Po seznámení se s tímto dotačním mechanismem budou studenti rozděleni do skupin s cílem přípravy projektové žádosti, která bude vyhodnocena na posledním na pracovišti Národní knihovny ČR. Tomuto vyhodnocení bude předcházet ještě jedna konzultace uskutečněná na Univerzitě Pardubice, kde budou studenti moci představit své vize a problémy při tvorbě žádosti, kdy následně dostanou rychlou zpětnou vazbu, která je při jejich práci může posunout dále. Součástí závěrečného setkání bude i exkurze pro pracovištích NK ČR a debata s dalšími pracovníky podílejícími se na oblasti řešení projektů a jejich přípravě.Výuku předmětu budou tvořit teoretické přednášky odborníků, konzultace a následně exkurze na pracoviště NK ČR Praha HostivařPředmět bude realizován ve čtyřech setkáních (kromě úvodní hodiny).Výuka zabere vždy cca 2x 2 hodiny, 9:00 až 11:30/12:00 (s předmětem HVPRA se bude střídat podle předem daného rozvrhu, proto je možné zapsat si zároveň ZPPI i HVPRA.)Rozvrh:Úvodní hodina: Zuzana Pavelková Čevelová1. setkání:Představení grantových mechanismů pro oblast paměťových instituce (knihoven); seznámení s projekty realizovanými v Národní knihovně ČR včetně seznámení s procesem jejich vzniku.Přednáší: Tomáš Foltýn (NK ČR)Časový rozsah: 150 minut (včetně přestávky)2. setkání:Představení konkrétního grantového mechanismu NAKI, rozdělení do týmů, zadání úkolu.Přednáší: Jiří Polišenský (NK ČR)Časový rozsah: 150 minut (včetně přestávky)3. setkání:Konzultace a diskuze nad otázkami studentů vyvstalými při přípravách projektových žádostí.Konzultují: Jiří Polišenský a Tomáš Foltýn (NK ČR)Časový rozsah: 90 minut4. setkání:Vyhodnocení připravených projektů, zpětná vazba. Exkurze po pracovištích NK ČR. Setkání se s pracovníky podílejícími se na přípravě a vedení projektů s možnou diskuzí.Garanti: Jiří Polišenský, T. Foltýn, Z.Pavelková ČevelováData setkání:Úvodní hodina: pondělí 5.10. od 8:001. setkání pondělí 12. 10. od 9:00 do 11:302. setkání - pondělí 26. 10. od 9:00 do 11:303. setkání - pondělí 9. 11. od 10:00 do 11:304. setkání - pondělí 14. prosince 2015 od 9:00 do 12:00 v Centrálním depozitáři Praha-Hostivař

Získané způsobilosti

Studenti získají praktickou zkušenost s grantovými možnostmi v segmentu kultury, se čtením a porozuměním grantových výzev a následně s přípravou projektu na základě konkrétního zadání.

Požadavky

Zájem o problematiku, aktivní účast na přednáškách a konzultacích. Pod vedením konzultantů vypracování zkušebního návrhu projektu - týmová práce. Celkově 100% účast. Detailně budou požadavky vysvětleny na úvodní hodině.

Garant

Mgr. Zuzana Pavelková Čevelová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Pavelková Čevelová, Ph.D.