Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliéry IV (ARMS / AT4M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARMS / AT4M - Ateliéry IV, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 7. blokStudent pod vedením pedagoga realizuje komplexní restaurátorský zásah jako úkol praktické diplomové práce.Při realizaci magisterské diplomové práce student svou činnost samostatně plánuje a konzultuje veškeré postupy s vedoucím pedagogem a zvolenými konzultanty. Společně s praktickou částí práce student realizuje i část teoretickou, která s tématem praktické části práce přímo souvisí a dále jej rozvíjí.

Literatura

Viňas S. M. Contemporary Theory of Conservation. Oxford, 2005. Mora L., Mora P., Philipot P. Conservation of wall paintings. London, 1984. Zelinger J. a kol. Chemie v práci konzervátora a restaurátora. Academia Praha, 1987. FILKA J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno: Knihař, 2002. Vaněček, I. Nástěnné malby. Praah, 2000. Šimůnková E., Bayerová T. Pigmenty. STOP Praha, 1999. Kopecká I., Nejedlý V. Průzkum hist. materiálů, analytické metody pro rest. a pam. péči. Grada Pub., 2005. Knoepfli A., ed. Reclams Handbuch der Künstlerischen Techniken. Stuttgart, 1990. Směrnice UPa č. 9/2012 Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu. Sylabus - Organizační pokynyn a formální úprava závěrečných prací na Fakultě restaurování. Litomyšl, 2014. SLÁNSKÝ, B. Techniky malby I, II. Praha: Paseka, 2003. BRANDI, C. Teorie restaurování. Kutná Hora: Tichá Byzanc, 2000. Spousta V. a kol. Vádemékum autora odborné a vědecké práce. Brno, 2001. Kubička R., Zelinger J. Výkladový slovník malířství, grafiky a restaurátorství. Grada, 2004. ISBN 0-247-9046-7.

Požadavky

Účast na předmětu je povinná. Pro úspěšné splnění předmětu musí mít stdent minimálně 80% docházku. Nedílnou součástí předmětu je zpracování restaurátorské dokumentace. Rozhodujícím aspelktem klasifikace je studentova obhajoba práce realizované v ateliéru nebo in situ a příslušné restaurátorské dokumentace.

Garant

Mgr. art. Jan Vojtěchovský

Vyučující

Mgr. art. Jan Vojtěchovský