Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafická dílna I (ARPKVD / GRD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARPKVD / GRD1 - Grafická dílna I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Základy grafických technik- historie a technologické postupy.2. blok - Úvod do grafických technik- tisk z výšky.3. blok - Praktická část- příprava tiskových forem a tisk. Techniky dřevořez, dřevoryt, ruční sazba.

Získané způsobilosti

Student dokáže prakticky zvládnout základní grafické techniky tisku z výšky- dřevořez, dřevoryt a v případě potřeby je využít ve své restaurátorské praxi.Student se bude teoreticky orientovat v historicko- technologickém vývoji technik tisku z výšky včetně knihtisku- sazby.

Literatura

Slavomil Vencl. České Exlibris /Czech Bookplate /Tschechisches Exlibris. Edmund de Goncourt. Japanese Woodblock Prints- Utamaro. Pavla Pěšinková. Josef Čapek, grafika. 2009. Němeček K. Různé rytecké techniky v knihtiskařství. Praha, 1925. Rambousek J. Slovník a receptář malíře grafika. Praha, 1954. Krejča A. Techniky grafického umění. Praha, 1992.

Požadavky

Hodnocení produktů pracovní činnosti studenta v grafické dílně.Hodnocení teoretických znalostí studenta v souvislosti se zpracovávanými technikami.

Garant

MgA. Lukáš Tůma

Vyučující

MgA. Lukáš Tůma