Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafická dílna II (ARPKVD / GRD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARPKVD / GRD2 - Grafická dílna II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Technika suché jehly.2. blok - Technika leptu.3. blok - Portrétní studie,4. blok - Technologická kopie v čárovém leptu

Získané způsobilosti

Student dokáže prakticky zvládnout základní grafické techniky tisku z výšky- dřevořez, dřevoryt a v případě potřeby je využít ve své restaurátorské praxi.Student se bude teoreticky orientovat v historicko- technologickém vývoji technik tisku z výšky včetně knihtisku- sazby. Student dokáže prakticky zvládnout základní grafické techniky tisku z hloubky- suchá jehla,čárový lept a v případě potřeby je použít ve své restaurátorské praxi.Student se bude teoreticky orientovat v historicko- technologickém vývoji technik tisku z hloubky.Student se bude orientovat v základních rozdílech způsobu zpracování a otisku technik tisku z hloubky, a dokáže je s jistotou rozeznat.

Literatura

Edmond de Goncourt. Japanese Woodblock Prints- Hirosige. Michail Uspenski. Japanese Woodblock Prints- Hokusai. Jiří Diblík. Otakar Kubín- Coubine. Němeček K. Různé rytecké techniky v knihtiskařství. Praha, 1925. Rambousek J. Slovník a receptář malíře grafika. Praha, 1954. Krejča A. Techniky grafického umění. Praha, 1992.

Požadavky

Hodnocení produktů pracovní činnosti studenta v ateliéru.Hodnocení teoretických znalostí studenta v souvislosti se zpracovávanými technikami.

Garant

MgA. Lukáš Tůma