Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kaligrafie a miniatura II (ARPKVD / KAM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARPKVD / KAM2 - Kaligrafie a miniatura II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Úvod do práce středověkého iluminátora2. blok - Techniky knižní malby3. blok - Pigmenty a barviva v iluminacích4. blok - Provedení kopie středověkého textu s miniaturou a zlacením5. blok - Úprava podkladu - ruční papír6. blok - Podkresba a podmalba7. blok - Zlacení na poliment8. blok - Příprava podkladu pod zlacení9. blok - Zlacení plátkovým zlatem10. blok - Psaní textu11. blok - Provedení samotné malby

Získané způsobilosti

Student se orientuje a dokáže v praxi využít poznatky a dovednosti z oblasti dějin psané kultury a knižní iluminace, potřebné pro úkoly restaurátora děl knižní kultury.

Literatura

Bohatcová M. Česká kniha v proměnách staletí. Praha, 1990. Krása J. České iluminované rukopisy 13. - 16. století. Praha, 1990. Voit P. Encyklopedie knihy. Knihtisk a příbuzné obory v 15.-19.století. Praha, 2006. Stejskal K.-Voit P. Iluminované rukopisy. Praha, 1991. Matějček A. Ilustrace. Praha, 1931. Tobolka Z. Kniha. Praha, 1949. Kopáč L. Knížka o knihách. Praha, 1939. Šimůnková E. - Karhan J. Pigmenty, barviva a metody jejich identifikace. Praha, VŠCHT-ediční středisko, 1993. Ďurovič M. a kol. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Paseka, 2002. CH. de Hamel. Scribes and illuminators. Londýn, 1994. Rambousek J. Slovník a receptář malíře grafika. Praha, 1954.

Požadavky

Hodnocení produktů pracovní činnosti studenta v ateliéru.

Garant

Mgr. Radomír Slovik

Vyučující

MgA. Ivan Kopáčik