Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní praxe II (ARPKVD / LPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARPKVD / LPP2 - Letní praxe II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si ověří své schopnosti řešit praktické problémy při realizaci konkrétních restaurátorských prací a své schopnosti integrovat teoretické poznatky získávané během studia do praxe v těchto podmínkách. Letní praxe II probíhá ve spolupráci s předními restaurátorskými pracovišti v ČR (Národní archiv, Národní knihovna České republiky, Židovské muzeum v Praze, Národní technické muzem,?)1. blok - Výběr vhodného objektu k restaurování2. blok - Provedení průzkumu díla3. blok - Zhodnocení výsledků průzkumu a vypracování restaurátorského záměru4. blok - Fotodokumentace díla před a v průběhu restaurování5. blok - Provedení samotného restaurátorského zásahu6. blok - Vyhotovení ochranného obalu na restaurovaný objekt7. blok - Fotodokumentace díla po ukončení restaurátorských prací8. blok - Vypracování restaurátorské dokumentace

Získané způsobilosti

Student pozná okolnosti a problémy práce v terénu.

Literatura

Kolektiv autorů. Konzervování a restaurování kovů. Ochrana předmětů kulturního dědictví z kovů a jejich slitin. Brno, 2011. Sojková, K. Kovové prvky v knižní vazbě. Pardubice, 2011. Kopecká, I., Nejedlý, V. Průzkum historických materiálů:analytické metody pro restaurování a památkovou péči. Praha, 2005. Ďurovič, M. a kol. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Praha, Paseka, 2002. Kubička, R., Zelinger, J. Výkladový slovník malířství, grafika, restaurování. Praha, 2004. Paper Conservation. Odborný časopis mezinárodní restaurátorské organizace IADA. Sborníky z odborných konferencí restaurátorů a historiků.

Požadavky

Studenti budou hodnoceni na základě správy z odborné praxe, jejíž součásti bude i restaurátorská dokumentace objektu restaurovaného po dobu praxe.

Garant

Mgr. Radomír Slovik