Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky rest. a konz. papíru III (ARPKVD / TER3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARPKVD / TER3P - Techniky rest. a konz. papíru III, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Problematika konzervování a restaurování historické knižní vazby2. blok - Komplexní restaurování knižního bloku a vazby3. blok - Konzervace a restaurovaní knižních desek (lepenka, dřevo)4. blok - Konzervace a restaurování vazebních usní a pergamenu5. blok - Konzervace a restaurování spon a kování6. blok - Konzervace záznamových prostředků

Získané způsobilosti

Student dokáže v praxi řešit restaurátorské problémy od jednoduchých po náročné a složité. Naučí se vypracovat kompletní restaurátorskou zprávu včetně fotodokumentace a grafické dokumentace.

Literatura

Sojková, K. Kovové prvky v knižní vazbě. Pardubice, 2011. Ďurovič, M. a kol. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Praha, Paseka, 2002. Kolektiv autorů. Konzervování a restaurování kovů. Ochrana předmětů kulturního dědictví z kovů a jejich slitin. Brno, 2011. Kocman, J. H. Médium papír. Brno, 2000. Paper Conservation. Odborný časopis mezinárodní restaurátorské organizace IADA. Kopecká, I., Nejedlý, V. Průzkum historických materiálů. Grada, Praha, 2005. Sborníky z odborných konferencí restaurátorů a historiků. Kubička, R., Zelinger, J. Výkladový slovník malířství, grafika, restaurování. Praha, 2004.

Požadavky

Zkouška probíhá ústní formou za podmínky odevzdání restaurátorských dokumentací.

Garant

Mgr. Radomír Slovik