Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliéry II (ARUDP / AT2T)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARUDP / AT2T - Ateliéry II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. okruh - Snímání nevhodných retuší, přemaleb, ztenčení nebo sejmutí druhotných ztmavlých laků, odstranění nefunkčních či nevhodných vysprávek malby na historických artefaktech (mechanické a chemické metody, přístroje a nástroje).2. okruh - Rozšíření a zesílení obvodových lemů strip lining, celoplošné dublování na pomocné podložkyna nažehlovacích vysokotlakých i nízkotlakých stolech, pomocné materiály, pomůcky a přístroje.3. okruh - Tmelení defektů v barevných a podkladových vrstvách včetně doplnění chybějících částí původní podložky, příprava tmelů a materiály, komerční materiály ke tmelení, separace povrchu tmelů.4. okruh - Barevné retuše, různé způsoby retuše a povrchové úpravy, materiály a pomůcky, vlastní provádění na historických artefaktech.5. okruh - Závěrečné povrchové fixáže a ochranné laky, způsoby provedení, materiály, pomůcky a přístroje.-kurz (pokročilý) práce s grafickými počítačovými programy-zpracování, textů, grafických příloh a fotografií včetnějejich systematické archivace na různých elektronických nosičích.-kurz pozlacovačských technik včetně praktické aplikace na maketách.6. okruh - Dokumentace restaurování, vlastní vyhotovení včetně příloh (grafických a fotografických) v archivní a elektronické podobě.

Literatura

Zelinger, J., Heidingsfeld, V., Kotlík, P., Šimůnková, E. Chemie v práci konzervátora a restaurátora. Akademia Praha, 1987. Slánský, B. Technika malby, díl II průzkum a restaurování obrazů. Nakladatelství Paseka, 2003. Knut Nicolaus. The Restauration of Painting. Kőnemann. ISBN 3-89508-922.

Garant

ak. mal. Josef Čoban