Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hist. techniky rest. maleb na text. (ARUDP / HTRTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARUDP / HTRTP - Hist. techniky rest. maleb na text., Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. okruh - Seznámení s historickými způsoby restaurování maleb na textilních podložkách na konci 19. a v 1. polovině 20. století - materiály, techniky, pomocné materiály, ukázky archivovaných pomocných materiálů, rekonstrukce postupů na maketách - záplaty a celoplošné podlepení textilem, pomocné lepidla vodorozpustná a emulsní tzv. kleistr.2. okruh - Seznámení s historickými způsoby restaurování maleb na textilních podložkách v 1. polovině 20. století - materiály, techniky, pomocné materiály, ukázky archivovaných pomocných materiálů, rekonstrukce postupů na maketách - záplaty a celoplošné podlepení textilem, pomocné lepidla voskopryskyřičné (včelí vosk, damara nebo kalafuna).3. okruh - Seznámení s historickým způsobem transferování olejomalby z poškozené textilní podložky a opětovné osazení na nové podklady a textilní podložky v 1. polovině 20. století - ukázka postupů na maketách.

Literatura

Petr F. Malířské techniky. 1923. Slánský B. Technika malby díl I. malířský a konzervační materiál, Technika malby díl II průzkum a restaurování obrazů. Nakladatelství Paseka, 2003. Kubička R., Zelinger J. Výkladový slovník malířství, grafiky a restaurátorství. Grada, 2004. ISBN 0-247-9046-7.

Garant

ak. mal. Josef Čoban