Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaná výtvarná příprava I (ARUDP / SVP1U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARUDP / SVP1U - Specializovaná výtvarná příprava I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - příprava podkladů, skicování2. blok - příprava podkladů, skicování3. blok - malba dle baroka4. blok - malba dle baroka5. blok - malba dle 19. stol.6. blok - kopie kvašové malby7. blok - kopie kvašové malbyCílem předmětu je seznámit studenty se specifickými malířskými technikami. Poskytnout jim informace vedoucí k lepší orientaci v problematice a plynulému přechodu na složitější problematiku praktik.Po absolvování tohoto předmětu se student dobře orientuje v problematice a chápe základní principy vrstvení malby a vhodné kombinace materiálů. Praktika jsou ukončena zkouškou formou klauzury.Technika olejomalby dle umění baroka (malba na papírové lepence technikou vysvětlování na tmavém podkladě).Technika olejomalby dle umění 19. století (malba na papírové lepence technikou lavírování na světlém podkladě).Kopie kvašové malby (malba na kartonu).

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu se student dobře orientuje v problematice a chápe základní principy vrstvení malby a vhodné kombinace materiálů.

Literatura

Slánský, B. Technika malby. Praha, 2003. Kiplik D. I. Technika malby. Praha, Orbis, 1951. Hégr, M. Technika malířského umění. Umělecká beseda, 1941. Cennini, Cennino. Kniha o umění středověku. Praha, 1946. Šimůnková, E., Bayerová, T. Pigmenty. praha, 1999. Šimůnková E. - Karhan J. Pigmenty, barviva a metody jejich identifikace. Praha, VŠCHT-ediční středisko, 1993. Hřebíčková, B., A. Recepty starých mistrů aneb malířské postupy středověku. 2006.

Požadavky

Rozbor produktů pracovní činnosti studenta.

Garant

ak. mal. Josef Čoban

Vyučující

ak. mal. Josef Čoban