Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaná výtvarná příprava III (ARUDP / SVP3U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARUDP / SVP3U - Specializovaná výtvarná příprava III, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - příprava podkladů, skicování2. blok - příprava podkladů, skicování3. blok - techniky zlacení4. blok - zlacení na papíře5. blok - tvorba kombinované techniky6. blok - tvorba kombinované techniky7. blok - tvorba kombinované technikyCílem předmětu je seznámit studenty s náročnými malířskými technikami. Poskytnout jim informace vedoucí k lepší orientaci v problematice a plynulému přechodu na složitější problematiku praktik.Po absolvování tohoto předmětu se student dobře orientuje v problematice a chápe základní principy vrstvení malby a vhodné kombinace materiálů. Praktika jsou ukončena zkouškou formou klauzury.Techniky přípravy kombinovaného podkladu (papír, plátkový kov).Malba na plátkových kovech.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu se student dobře orientuje v problematice a chápe základní principy vrstvení malby a vhodné kombinace materiálů.

Literatura

Losos, L. Pozlacování a polychromie. Grada Praha, 2005. Slánský, B. Technika malby. Praha, 2003. Kiplik D. I. Technika malby. Praha, Orbis, 1951. Hégr, M. Technika malířského umění. Umělecká beseda, 1941. Cennini, Cennino. Kniha o umění středověku. Praha, 1946. Šimůnková, E., Bayerová, T. Pigmenty. praha, 1999. Šimůnková E. - Karhan J. Pigmenty, barviva a metody jejich identifikace. Praha, VŠCHT-ediční středisko, 1993. Hřebíčková, B., A. Recepty starých mistrů aneb malířské postupy středověku. 2006.

Požadavky

Rozbor produktů pracovní činnosti studenta.

Garant

ak. mal. Josef Čoban

Vyučující

ak. mal. Josef Čoban