Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj a techniky grafického umění III (ARUDP / VGU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARUDP / VGU3 - Vývoj a techniky grafického umění III, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Mezzotinta2. blok - Akvatinta3. blok - Měkký kryt4. blok - Příprava tiskové formy5. blok - Tisk6. blok - Převod dané předlohy do stanovené grafické techniky

Získané způsobilosti

Student dokáže prakticky zvládnout základní grafické techniky tisku z výšky- dřevořez, dřevoryt a v případě potřeby je využít ve své restaurátorské praxi.Student se bude teoreticky orientovat v historicko- technologickém vývoji technik tisku z výšky včetně knihtisku- sazby. Student dokáže prakticky zvládnout základní grafické techniky tisku z hloubky- suchá jehla,čárový lept a v případě potřeby je použít ve své restaurátorské praxi.Student se bude teoreticky orientovat v historicko- technologickém vývoji technik tisku z hloubky.Student se bude orientovat v základních rozdílech způsobu zpracování a otisku technik tisku z hloubky, a dokáže je s jistotou rozeznat.Student dokáže prakticky zvládnout složitější grafické techniky tisku z hloubky- mezzotinta, měkký kryt, akvatinta.Student se bude orientovat v základních rozdílech vizuálně podobných grafických technik, dokáže je určit a správně zařadit do historicko-technologického kontextu.

Literatura

Krejča, A. Techniky grafického umění. Praha, 1999. ODEHNAL, A. Grafické techniky. Brno, 2005. Michail Uspenski. Japanese Woodblock Prints- Hokusai. Edmund de Goncourt. Japanese Woodblock Prints- Utamaro. Pavla Pěšinková. Josef Čapek, grafika. 2009. Jiří Diblík. Otakar Kubín- Coubine.

Požadavky

Zkouška na základě zadané klauzurní práceHodnocení teoretických znalostí a praktických dovedností studenta v souvislosti se zpracovávanými technikami.

Garant

MgA. Lukáš Tůma