Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie rest. a konz. um. děl V (KCHTFR / TCR5U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHTFR / TCR5U - Technologie rest. a konz. um. děl V, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Analytické metody- přehled analytických metod a jejich využití v restaurátorské praxi- restaurátorská zpráva a využití analytických metody na konkrétních případech2. blok Pečetě a usně- základní informace o problematice restaurování3. blok - individuální konzultace, spolupráce v rámci závěrečných teoretických resp. praktických prací. Student již dokáže samostatně pracovat a dané problémy řešit ve spolupráci s příslušným akademických pracovníkem.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s okrajovými tématy a naučí se prakticky využívat dosud nabyté znalosti z oboru technologie restaurování.

Literatura

Kolektiv autorů. Konzervování a restaurování kovů. Ochrana předmětů kulturního dědictví z kovů a jejich slitin. Brno, 2011. Kopecká, I., Nejedlý, V. Průzkum historických materiálů. Grada, Praha, 2005. Ďurovič, M. a kol. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Praha, Paseka, 2002. VOLKA. Analytická chemie I . Praha , 1997. VOLKA, K. Analytická chemie II. Praha, 1997. WALTHER, INGO F. Codices illustres. Köln, 2005. Zelinger, J. a kol. Chemie v práci konzervátora a restaurátora. Academia, Praha, 1987. Blahník R, Zánová V. Mikrobiální koroze. 1963. Klouda P. Moderní analytické metody, Klouda 2003. Machačko, L. Nedestruktivní průzkum nástěnné malby. Kopecká I. a kol: . Preventivní péče o historické objekty a sbírky v nich uložené. Praha, 2002. neznámí. Rostlinná vlákna. X. seminář restaurátorů a historiků Litomyšl 1997. Litomyšl, 1997. XI. seminář restaurátorů a historiků Litoměřice 13. 9. 16. 9. 2000. Litoměřice, 2000. XII. seminář restaurátorů a historiků Praha 2003. Praha, 2003.

Požadavky

Zápočet je podmíněn splněním úkolů v rámci závěrečné práce.

Garant

Ing. Alena Hurtová