Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář-dokum. a hist. výzkum IV (KHVFR / DHV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / DHV4 - Seminář-dokum. a hist. výzkum IV, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické přednášky specialistů na kulturní krajinu a další problémy následuje samostatná dokumentace, fotodokumentace v terénu a vytváření odborného popisu s odpovídající grafickou úpravou. Seminář probíhá formou kolokvií, samostatné práce studentů, konzultací a společného sledování výsledků jednotlivých prací.Seminář se realizuje s podporou EU a je jednou z částí aktivity Management pro kulturní dědictví v rámci projektu Historie a restaurování v praxi.1. Blok/ průzkum památek in situ2. Blok/ průzkum ikonografie3. Blok/ průzkum regionální literatury4. Blok/ průzkum archivních fondů5. Blok/ vyhodnocení seminárních prací v souvislostech

Získané způsobilosti

Student dokáže sledovat problematiku krajiny jako celku. Tvořit samostatnou dokumentaci v terému a je orientován v možnostech dalšího archivního výzkumu a možnostech získání dotací na obnovu památek.

Literatura

Pavel Hájek. Česká krajina a baroko. Praha, 2003. ISBN 80-902777-6-4.Zdeněk Gába, Zdeněk Hanzl, Lubomír Procházka a další. Kámen v rukodělné výrobě českého venkova. Praha, 2003. Petr Pokorný, Pavel Hájek, Jiří Sádlo a další. Krajina a revoluce. Praha, 2005. Poche, E. (ed.). Umělecké památky Čech I. - IV. Praha, 1977. Pavel Hájek. Zděná boží muka v jižních Čechách. České Budějovice, 2009.

Požadavky

Zkouška - formou pravidelného hodnocení postupu práce na zadaném seminárním tétmatu, které student v semináři zpracovává. Docházka je v semináři povinná.

Garant

Mgr. Vladislava Říhová, Ph.D.