Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny českého umění do konce 18. st. I (KHVFR / DUC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / DUC1 - Dějiny českého umění do konce 18. st. I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Umění Velkomoravské říše a doby předrománské.2. blok - Románský sloh a jeho památky na území Čech.3. blok - Česká malba 13. století.4. blok - Česká malba gotická ve 14. století.5. blok - Česká malba gotická v 15. století.6. blok - Mistr Vyšebrodský, Mistr Theodorik, Mistr Třeboňský.7. blok - Počátky gotické architektury v českých zemích.8. blok - Architektura doby lucemburské.9. blok - Gotická architektura v 15. století.

Získané způsobilosti

Student dokáže postihnout a pochopit základní rysy vývoje českého státu v kontextu vývoje evropských i mimoevropských zemí, od pátého do počátku dvacátého století. A to z hlediska politického, hospodářského a kulturního vývoje.

Literatura

Kol. autorů. Dějiny českého výtvarného umění I / 1-2. Od počátku do konce středověku. Praha, 1984. Jaroslav Pešina. Mistr vyšebrodského cyklu. Praha, 1987. Pešina Jaroslav. Mistr vyšebrodského cyklu. Praha, 1987. Jaromír Homolka a kol. Pozdně gotické umění v Čechách. Praha, 1978. Merhautová Anežka - Třeštík Dušan. Románské umění v Čechách. Praha, 1983. Anežka Merhautová - Dušan Třeštík. Románské umění v Čechách. Praha, 1983. Umění a lidstvo - Umění středověku, Larousse. Praha, 1969. Klára Benešovská a kol. Katedrála sv. Víta v Praze. Praha, 1994. Milena Bartlová. Poctivé obrazy. Praha, 2003.

Požadavky

Zápočet: prověření znalostí formou písemného testu.

Garant

Mgr. Vladislava Říhová, Ph.D.