Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonom. aspekty péče o kult. dědictví II (KHVFR / EAP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / EAP2 - Ekonom. aspekty péče o kult. dědictví II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs navazuje na studijní předmět Ekonomické aspekty péče o památky a kulturní dědictví I a ve více praktické rovině seznamuje posluchače se základními možnostmi a nástroji financování provozu, obnovy a údržby památek.1. Druhy financování podle typu vlastnictví.2. Rozpočet MK a NPÚ, krajů a obcí.3. Daňová omezení a úlevy, grantové a dotační tituly, sponzorství a dobrovolnictví, podnikání v památkách.4. Odhady provozních, personálních nákladů na opravy, adaptace a provoz ve srovnání se standardní výstavbou, specifické profese.5. Materiálové a prováděcí limity.6. Ekologické limity.7. Stavební specifika obnovy památek, časový nesoulad, sezónnost, etapizace, technologické pauzy.8. Pojištění a úvěrování

Získané způsobilosti

Student se dokáže orientovat v moderních ekonomicko společenských aspektech oboru restaurování, památkové péče, a péče o dědictví minulosti.

Literatura

Pek T. Stavební památky - Specifika přípravy a financování jejich obnovy, údržby a provozu. Praha, Wolters Kluwer, a.s., 1. vyd., 2009. ISBN 978-80-7357-8.Němeček A., Janata J. Oceňování majetku v pojišťovnictví. Praha: C.H.Beck, 2010. ISBN 978-80-7400-114-7.Girsa V., Holeček J. Projektování obnovy stavebních památek. Praha: NPÚ, 1. vyd., 2008. ISBN 978-80-87104-34-7.

Požadavky

Písemná zkouška prověří znalosti probírané látky.

Garant

Ing. Tomáš Pek