Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latinský jazyk II (KHVFR / LAJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / LAJ2 - Latinský jazyk II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok - Substantiva III. - V. deklinace2. blok - Indikativ imperfekta aktiva a pasíva3. blok - Adjektiva III. deklinace, participium prézentu aktiva4. blok - Tvoření adverbií5. blok - Indikativ futura aktiva a pasíva6. blok - Číslovky, chronogramy7. blok - Deponentní slovesa

Získané způsobilosti

Student si osvojí systém latinské gramatiky na dané úrovni a bude schopný většinu slovních tvarů běžného latinského textu gramaticky určit a pomocí slovníku odhadnout význam sdělení.

Literatura

Tomáš Kupka. Základy latiny pro restaurátory 1. díl, 2. díl. Pardubice, 2009. ISBN 978-80-7395-183-2.Jan Kábrt a kol. Latinsko-český slovník. Praha, 1996. ISBN 80-04-26657-6.Eva Bilíková. Přehled latinské mluvnice. Brno, 1997.

Požadavky

K udělení zkoušky student prokáže znalost povinné základní slovní zásoby definované v základní literatuře, schopnost konjugovat a deklinovat známé gramatické tvary, vyznat se v latinském textu a překládat text obsahující pouze povinnou slovní zásobu z latiny do češtiny bez použití slovníku. Student ve zkouškovém období koná zkoušku písemnou formou.

Garant

PhDr. Tomáš Kupka

Vyučující

PhDr. Tomáš Kupka