Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní úprava památkové péče I (KHVFR / PPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / PPP1 - Právní úprava památkové péče I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok: přehled moderní právní úpravy památkové péče- zák. č. 22/1958 Sb., o kulturních památkách- zák. č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči- snahy o novou komplexní právní úpravu státní památkové péče od 90. let 20. stol.2. blok: právní předpisy v českém právním řádu zajišťující péči o hmotné kulturní dědictví- nadnárodní předpisy (Úmluva o ochraně evropského architektonického dědictví, Úmluva o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO)- ústavní pořádek (Ústava ČR, Listina základních práv a svobod)- zákony (zákon o státní památkové péči a zákony související - stavební zákon, správní řád, muzejní zákon, živnostenský zákon, občanský zákoník)- podzákonné předpisy (vyhláška MK č. 66/1988 Sb.),3. blok: úvod do zák. č. 20/1987 Sb.:- význam, struktura a základní pojmy zákona o státní památkové péči

Získané způsobilosti

Studenti se dokáží orientovat v současné legislativní úpravě památkové péče a ve věcně příbuzných zákonech. Součástí předmětu je i úvod do teorie práva pro restaurátory.

Literatura

Zákon č. 20/1987 Sb. a příbuzné zákonné a podzákonné normy včetně judikatury.

Požadavky

zápočet: prověření znalostí formou písemného testu

Garant

PaedDr. Lenka Svobodová