Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní úprava památkové péče II (KHVFR / PPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / PPP2 - Právní úprava památkové péče II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blok: zákon č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči:- systém orgánů a organizací státní památkové péče- práva a povinnosti vlastníků kulturních památek2. blok: zákon č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči:- prohlašování kulturních památek- evidence v Ústředním seznamu kulturních památek3. blok: územní památková ochrana- památkové rezervace (městské, vesnické, archeologické, ostatní)- památkové zóny (městské, vesnické, krajinné)4. blok: obnova kulturní památky- závazné stanovisko orgánu státní památkové péče- písemné vyjádření Národního památkového ústavu5. blok: právní úprava restaurování kulturních památek:- postavení restaurátora kulturních památek dle zákona o státní památkové péči- povolení k restaurování- restaurování kulturních památek

Získané způsobilosti

Studenti se dokáží orientovat v současné legislativní úpravě památkové péče a ve věcně příbuzných zákonech. Součástí předmětu je i úvod do teorie práva pro restaurátory.

Literatura

Zákon č. 20/1987 Sb. a příbuzné zákonné a podzákonné normy včetně judikatury.

Požadavky

Ústní zkouška prověří znalosti probírané látky.

Garant

PaedDr. Lenka Svobodová

Vyučující

PaedDr. Lenka Svobodová