Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do estetiky pro restaurátory I (KHVFR / UER1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / UER1 - Úvod do estetiky pro restaurátory I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Blok 1: Obecný a pojmový úvod do estetikyBlok 2: Předmět estetiky, vymezení pojmuBlok 3: Estetično umělecké a mimouměleckéBlok 4: Teorie kulturyBlok 5: Obecná teorie uměníBlok 6: Vztah estetiky k obecné teorii umění a dalším humanitním vědám

Získané způsobilosti

Studenti se naučí orientovat se v základních rysech a vývoji evropského myšlení a estetických názorů, což jim umožní lépe pochopit duchovní pozadí restaurovaných děl.

Literatura

Henckann, W. - Lotter, K. Estetický slovník. Praha, 1995. Ptáčková, B. - Stibral, K. Estetika na dlani. Olomouc, 2002. ZUSKA, V. Estetika. Úvod do současnosti tradiční discipliny. Praha: Triton, 2001. Adorno, T. Estetická teorie. Praha, 1997. GRAHAM, G. Filosofie umění. Brno: Doplněk, 2000. Schierer, M. Přehled dějin estetiky. České Budějovice - Brno, 1997. Mukařovský, J. Studie z estetiky. Praha, 1966. Eco, Umberto. Umění a krása ve středověké estetice. Praha, 1998. Prokop, D. - Jůzl, M. Úvod do estetiky. Praha, 1989.

Požadavky

Zápočet formou písemného testu

Garant

PhDr. Pavel Petr